NARUTO

Dobrodosli!
 
PrijemPrijem  PortalPortal  KalendarKalendar  GalerijaGalerija  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  TražiTraži  Lista članovaLista članova  Korisničke grupeKorisničke grupe  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

Delite | 
 

 Nesto o Gaari

Ići dole 
AutorPoruka
Gaara Of The Desert

avatar

Broj poruka : 30
Godina : 21
Lokacija : U sobi kod Rock Leea
Reputation : 0
Datum upisa : 16.06.2008

PočaljiNaslov: Nesto o Gaari   Sre Jun 18, 2008 8:34 am

Poznat je kao "Sabaku no Gaara" ili "Gaara of the Sand" , tj. "Gaara of the Desert" u engleskom prijevodu (Sabaku znači "pješčani vodopad", ali sabaku znači i "pustinja", stoga je najčešći prijevod "Gaara of the Desert" – 'Piješčani Gaara').
Gaara je sin Četvrtog Kazekage- a i mlađi brat Temari i Kankuro- a.
Zbog smanjenja fondova Sunagakure ("Village Hidden in the Sand" - 'Skriveno Selo Pijeska'), njegov je otac naredio Chiyo da zapečati jednorepog demona Shukaku- a u Gaara- u za vrijeme njegovog rođenja u nadi da će postati konačno oružje za spas njihova sela. No za to je bila potrebna žrtva, koja je postala Gaara- ina majka Karura. Prije nego što je umrla, Karura je proklela Sunagakure, u nadi da će njezin sin osvetiti njenu smrt.
Gaara
Gaara- u je trenirao njegov otac, ali ga je većinom odgajao njegov ujak, Yashamaru. Zbog moći Shukaku- a, seljani Sunagakure- a su ga mrzili i bojali ga se, videći samo čudovište zapečaćeno u njemu. Neko vrijeme, Yashamaru se činio kao jedina osoba koja se brinula za njega. Kada bi slučajno nekoga ozlijedio zbog podsvijesnih sposobnosti koje mu je podario Shukaku, Yashamaru je bio jedini koji je razumio da nije imao namjeru nikoga ozlijediti. No Gaara- in otac, naprotiv, nije ga promatrao na način na koji je Yashamaru to činio, nego je u njemu vidio neuspjeli ekperiment koji je sada postao prijetnja selu.
Gaara
Zbog opasnosti koju je Gaara predstavljao, njegov otac je počeo slati ljude da ga ubiju, premda su sva nastojanja bila bezuspješna, Kazekage je zamolio Yashamaru- a da ga ubije, što je on i pokušao. Gaara je zbog svojih sposobnosti lako pobijedio Yashamaru- a, ali to ga je rastužilo, jer dok je zadavao smrtonosni udarac nije bio svijestan kako napada svoga strica. Iako je pokušao shvatiti Yashamaru- ov napad kao naredbu Kazekage- a, on ga je ispravio, te mu je rekao kako je dobrovoljno prihvatio zadatak. Budući da ga nikada nije iskreno volio, Yashamaru se nadao kako će ako ga ubije osvetiti smrt svoje sestre, koja je Gaara- i dala ime po frazi 'pokolj koji se voli' (Ware wo ai suru shura), u znak svoje mržnje prema njemu. Na izmaku snaga i s posljednjim pokušajem da ubije svog nećaka, Yashamaru je detonirao velik broj eksplozivnih listića koji su mu prekrivali tijelo, te je pred samu smrt preklinjao Gaara- u da umre.
Gaara
No on je preživio eksploziju i izgubio jedinu osobu za koju je vjerovao da ga voli.
U početku je pokušavao biti dobar prema drugima, iako su ga se bojali, no Yashamaru- ova djela i riječi su ga promijenile. Shvativši da ga nitko ne voli, pomoću pijeska si je napravio kanji na čelu ('Ljubav') kao znak 'demon koji voli samo sebe'. Postao je bezosjećajan i tih, te je gajio gorko gađenje prema svima osim prema samome sebi. Razlog življenja pronašao je u ubijanju svih onih koji su bili poslani da ube njega te u razaranju svakoga tko ga je ugrožavao. Njegova nesanica, rezultat je straha da će demon unutar njega pojesti njegovu osobnost ako zaspi, što je u njemu samo upotpunilo nestabilnost i želju za ubijanjem. S vremenom, Gaara- in otac će ga početi poštovati i misliti kako bi mogao biti od koristi, i obustavio je sve naredbe da ga se ubije, u nadi kako će postati djelotvorno oružje.
Gaara
Gaara- ino djetinjstvo je donekle bilo slično Naruto- vom, iako ponešto nesretnije budući da ga nitko nije smatrao prijateljem. Obojica su bili usamljeni i željeli da ih se voli, da se sviđaju i da ih se prizna kao pojedinca, oslobođenih svih predrasuda – oni su oni, a ne demoni koje su morali 'udomaćiti', tako su obojica dovedena u beznadan položaj. Naruto je otuda razvio zabludu da bi mu podvale i šale donijele pažnju koju je tražio, a Gaara je došao do zaključka da će, ako očuva i potvrdi svoje postojanje ubijanjem svakoga tko ga izazove, osigurati ekstremnu formu egzistencijalizma . U nedostatku tuđeg priznanja mogao je nadoknaditi poštovanje samo izoliranjem od svih drugih. A osim toga, Naruto je ima Iruka- u i Tim 7 koji su ga prihvaćali, dok Gaara nikada nije imao nikoga tko bi se posve povezao s njim te nije razumio koncept borenja za nekoga osim za sebe sve dok se nije suprotstavio Naruto- u.
Gaara
Kao domaćin Shukaku- a, Gaara ima sposobnost manipuliranja pijeskom. Uvijek nosi 'buču' na svojim leđima, napunjenu obilnom količinom pijeska pojačanog chakra- om i umočenu u krv onih koje je ubio. Iako može kontrolirati svaki pijesak, i može napraviti svoj klon od pijeska, njegov osobni pijesak je puno lakše kontrolirati jer je upotpunjen njegovom chakra- om. Drugi pijesak mu pruža veći napor jer mora koristiti više chakra- e da ga pokrene. Kada koristi svoj osobni pijesak napadi su mu daleko brži, snažniji i djelotvorniji.
Tijekom bitke, Gaara se rijetko miče, već napad ili se brani svojim pijeskom. Najčešće koristi Sabaku Kyuu ('Desert Coffin' - 'Pustinjski lijes'), nakon kojeg obično slijedi Sabaku Sousou ('Desert Funeral' - 'Pustinjski Pogreb') kojima hvata i ubija svog protivnika jedan od njegovih najjačih napada je Sabaku Taisou ('Mnogostruki Pustinjski Pogreb') kojim može ubiti cijeli vojsku, a za špijuniranje koristi Daisan ni Me ('The Third Eye' - 'Treće Oko')
Gaara
Njegova je glavna obrana Piješčani štit koji je vrlo jak, ali ga se može probiti s dovoljno snage i brzine. Svoj štit može pojačati vrlo složenim slojevima pijeska koji omota oko svog tijela. Iako Gaara- i daje krajnju obranu, uzima mu veliku količinu chakra- e i njegove životne snage. Umjesto da koristi tu obranu, može napraviti Suna no Muya, neprobojnu piješčanu kuglu kao alternativnu krajnju obranu, pružajući dovoljno jaku obranu koja zahtijeva manje chakra- e, ali ga zadržava na jednom mjestu, tj unutar kugle. Ova kugla može proizvesti šiljke kojima može oštetiti protivnika.
Gaara
U beznadnim situacijama, može preuzeti Shukaku- ov oblik što ga čini mnogo jačim. Budući da taj proces zahtjeva podosta vremena, obično se sakri unutar pješčane kugle dok to čini. Shukaku- ova osobnost postaje sve Gaaradominantnija tijekom transformacije, što Gaara- u čini ubojitijim nego inače. Kada je proces završen poprimi oblik Shukaku- a ljudske veličine, što mu omogućuje da se koristi proširenim fizičkim napadima. Prvenstveno se oslanja na brutalnu snagu ili na pješčanu imitaciju standardnog oružja, kao shurikena. Ovaj mu oblik dopušta korištenje nekoliko napada na bazi vjetra.
Gaara može stvoriti i pravu verziju Shukaku- a ako njegova ljudska veličina zakaže. On ostaje zakopan u kopiji Shukaku- a, siguran od ozljede no u nemogućnosti da se miče. Neobično je to što se ova verzija Shukaku- a može odmah stvoriti, iako je nekoliko puta veća od svojeg dvojnika ljudske veličine. Dok je u ovoj formi, može osloboditi duh Shukaku- a kroz svoju Tehniku Spavanja [Tanukineiri no Jutsu], što dopušta Shukaku- u da djeluje svojim punim potencijalom. Doduše, da bi to napravio, mora izroniti iz svoje kopije, što ga stavlja u ranjivu situaciju tijekom jutsu- a. Shukaku- ovo pješčano tijelo sa svojim dominantnim duhom pokazalo se izrazito moćnim, te su bile potrebne zajedničke snage Gamabunta- e i Naruto- a kako bi se približili Shukaku- u i probudili Gaara- u, i tako još jednom potisnuli Shukaku- ov duh.
Tijekom Chunin Ispita, demonstrirao je svoju krvoželjnost ubiši Amiegakure Genin- e ('Kišne Genin- e'), za koje je tvrdio da su ga gledali na pogrešan način. Gaara i njegov tim su završili drugi dio ispita za otprilike jedan sat, rušeći stari rekord za više od četiri sata, a k' tome Gaara nije zadobio niti jednu ogrebotinu, a to je podvig koji bi bio težak i iskusnoj ninja- i.
Gaara
U preliminarnim borbama, borio se protiv Rock Lee- a. Lee- jeva iznimna brzina i snaga bili su dovoljni da potpuno zaobiđu njegov Pješčani štit, tjerajući ga da se osloni na sekundarni Pješčani štit. Usprkos Lee- jevom golemom trudu, pijesak je Gaaru štitio i od njegovog 'Lotus- a'. Uspio je imobilizirati Gaara- u, ali to nije bilo dovoljno da ga spriječi u korištenju pijeska kako bi slomio njegovu ruku i nogu, kritično ga ozljeđujući. Gaara je pokuša ubiti Lee- a, ali Might Guy se umiješa prije nego je uspio u tom naumu.
U finalnim borbama Chuunin Ispita, igrao je glavnu ulogu u Orochimaru- ovoj invaziji na Konoha- u oslobađajući Shukaku- a u centru sela. Tijekom njegove borbe sa Sasuke Uchiha- om, ozlijedio ga je Sasuke- ov Chidori, te ga pritom onesposobio da odigra svoju ulogu u invaziji. Budući da više nije bio u stanju pridružiti se bitci, on, njegova sestra i brat pobjegli su iz sela, a invazija se nastavila bez njih.
Gaara
Gaara- u je slijedio Team 7, što ga je prisililo da započne buditi Shukaku- a. Prvo se borio sa Sasuke- om, ali on mu nije bio dostojan protivnik. Na kraju se suočio s Naruto- om, koji ga je, nakon iscrpne borbe, uspio pobijediti, mada je Gaara posve oslobodio Shukaku- a. Naruto ga je zbunjivao, jer nije mogao shvatiti zašto se tako očajnički bori za svoje prijatelje i zašto mu je njihova dobrobit toliko važna. No ipak je uspio shvatiti kako Naruto- va snaga dolazi upravo iz želja da zaštiti svoje dragocjene prijatelje. Gaara- u je naveliko promijenio taj susret s Naruto- m, te se čak, dok su odlazili, iskreno ispričao svojoj sestri i bratu što je njih istinski iznenadilo.
Gaara, njegov brat i sestra se kasnije pojavljuju kao saveznici nakon što ih Tsunade zamoli da pomognu timu kako bi vratili Sasuke Uchiha- u. Gaara je došao taman na vrijeme da spasi Rock Lee- a od Kimimaro- a Kaguya- e. Tu se već pojavljuje velika promjena u njegovu karakteru. Sad pokazuje brigu za Lee- a, te je ustvrdio kako puno duguje Konoha- i, budući da je Naruto promijenio njegov pogled na život.
Gaara
U borbi s Kimimaro- m pokazao je i novu paletu piješčanik vještina kao što je npr. Shukaku no Tate – ('Shield of Shukaku' - 'Shukaku- ov Štit'). Vješto se borio protiv okretnog Kimimaro- a, te je na njega zasuo cijeli niz piješčanih napada od već poznatog Sabaku Sousou ('Desert Funeral' - 'Pustinjski Pogreb'), pa do golemog pješčanog vala Ryuusa Bakuryuu ('Qiucksand in the Style of a Waterfall ' - 'Brzi Pijesak u Obličju Vodopada').
Uspijevao se neko vrijeme nositi s Kimimaro- vim kekkei genkai- jem, ali njegov mu je cursed seal omogućio da preživi svaki napad, a to je Gaara- u iznimno umaralo. Kimimaro je gotovo ubio Gaara- u, no pokleknuo je pod svojom bolesti i umro trenutak prije nego li ga je uspio ubiti. Kasnije je ustvrdio kako bi ga Kimimaro ubio da nije bio smrtno bolestan, te je komentirao njegov odnos prema Orochimaru- u tvrdeći kako nitko ne bi mogao pobijediti toliku odanost.
Gaara
Kasnije se u svom selu priključio programu treniranja mladih ninja- i. No nitko nije želio biti njegov učenik (radi njegova ranijeg statusa unutar Suna- e), osim jedne djevojke, Matsuri, koja se unatoč Gaara- inoj prošlosti odlučila za njegov trening, te je tako postala njegova prva učenica.
Gaara
Gaara- in kakrakter se u Shippuuden- u, zahvaljujući Naruto- vom utjecaju, podosta promijenio. Tako više nije neprijateljski reagirao u prisustvu drugih, ljubaznije se odnosio prema bratu i sestri, te je tuđe živote cijenio više nego svoj, a osobito mu je bila važna dobrobit Sunagakura- e, pogotovo nakon što je postao Peti Kazekage. Osobito se zbližio s bratom Kankurou- om te je s njime pričao o svojim problemima i snovima.
(i njegove su borbene vještine usavršene što se vidi u sukobu s Deidara- om.)
Bio je meta kriminalne organizacije Akatsuki koji traže sve Jinchuuriki- je (domaćine demona) kako bi iz njih izvukli demone koje će kasnije koristiti u vlastite svrhe. Tako je jedan od Akatsuki članova, Deidara, poslan kao bi ga uhvatio. To mu je i uspjelo, nakon iscrpne borbe i Gaara- onog istinskog truda da zaštiti selo. Ipak niti Deidara nije prošao bez posljedica, Gaara mu je otkinuo ruku. Nakon što su ga uhvatili Deidara i njegov partner Sasori su ga, bez svijesti, odveli u Akatsuki skrovište. Tu se upliće Team 7 koji je dao sve od sebe da spasio Gaara-u, ali pronašli su skrovište prekasno, iz Gaara- e su već izvukli Shukaku- a što je rezultiralo njegovom smrću.
Ipak, Chiyo ga je uskrsnula svojom tehnikom povratka života. Žrvovala se kako bi spasila njega, u nadi da će se tako iskupiti za činjenicu da je ona bila ta koja je zapečatila Shukaku- a u njega. Naruto ga je probudio iz smrti, a Gaara je bio istinski ganut kada je shvatio da je okružen svim članovima sela koji su bili zabrinuti za njega. Tako se napokon osjetio voljenim i posve prihvaćenim.
Prije nego li je Naruto napustio selo pokušao se oprostiti, ali je priznao da to nije nešto što mu najbolje ide. Tako je Gaara pijeskom vodio njegovu ruku kako bi se rukovali, što simbolizira njihovo novo prijateljstvo. A osim toga, ta scena pokazuje da je Gaara i bez Shukaku- a zadržao određenu kontrolu pijeska, samo što se još uvijek ne zna u kolikoj mjeri.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.carevi.darkbb.com
Admin
Admin
Admin
avatar

Broj poruka : 55
Reputation : 0
Datum upisa : 14.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Nesto o Gaari   Ned Jun 22, 2008 5:23 am

Naruto ::
Poznat je kao "Sabaku no Gaara" ili "Gaara of the Sand" , tj. "Gaara of the Desert" u engleskom prijevodu (Sabaku znači "pješčani vodopad", ali sabaku znači i "pustinja", stoga je najčešći prijevod "Gaara of the Desert" – 'Piješčani Gaara').
Gaara je sin Četvrtog Kazekage- a i mlađi brat Temari i Kankuro- a.
Zbog smanjenja fondova Sunagakure ("Village Hidden in the Sand" - 'Skriveno Selo Pijeska'), njegov je otac naredio Chiyo da zapečati jednorepog demona Shukaku- a u Gaara- u za vrijeme njegovog rođenja u nadi da će postati konačno oružje za spas njihova sela. No za to je bila potrebna žrtva, koja je postala Gaara- ina majka Karura. Prije nego što je umrla, Karura je proklela Sunagakure, u nadi da će njezin sin osvetiti njenu smrt.
Gaara
Gaara- u je trenirao njegov otac, ali ga je većinom odgajao njegov ujak, Yashamaru. Zbog moći Shukaku- a, seljani Sunagakure- a su ga mrzili i bojali ga se, videći samo čudovište zapečaćeno u njemu. Neko vrijeme, Yashamaru se činio kao jedina osoba koja se brinula za njega. Kada bi slučajno nekoga ozlijedio zbog podsvijesnih sposobnosti koje mu je podario Shukaku, Yashamaru je bio jedini koji je razumio da nije imao namjeru nikoga ozlijediti. No Gaara- in otac, naprotiv, nije ga promatrao na način na koji je Yashamaru to činio, nego je u njemu vidio neuspjeli ekperiment koji je sada postao prijetnja selu.
Gaara
Zbog opasnosti koju je Gaara predstavljao, njegov otac je počeo slati ljude da ga ubiju, premda su sva nastojanja bila bezuspješna, Kazekage je zamolio Yashamaru- a da ga ubije, što je on i pokušao. Gaara je zbog svojih sposobnosti lako pobijedio Yashamaru- a, ali to ga je rastužilo, jer dok je zadavao smrtonosni udarac nije bio svijestan kako napada svoga strica. Iako je pokušao shvatiti Yashamaru- ov napad kao naredbu Kazekage- a, on ga je ispravio, te mu je rekao kako je dobrovoljno prihvatio zadatak. Budući da ga nikada nije iskreno volio, Yashamaru se nadao kako će ako ga ubije osvetiti smrt svoje sestre, koja je Gaara- i dala ime po frazi 'pokolj koji se voli' (Ware wo ai suru shura), u znak svoje mržnje prema njemu. Na izmaku snaga i s posljednjim pokušajem da ubije svog nećaka, Yashamaru je detonirao velik broj eksplozivnih listića koji su mu prekrivali tijelo, te je pred samu smrt preklinjao Gaara- u da umre.
Gaara
No on je preživio eksploziju i izgubio jedinu osobu za koju je vjerovao da ga voli.
U početku je pokušavao biti dobar prema drugima, iako su ga se bojali, no Yashamaru- ova djela i riječi su ga promijenile. Shvativši da ga nitko ne voli, pomoću pijeska si je napravio kanji na čelu ('Ljubav') kao znak 'demon koji voli samo sebe'. Postao je bezosjećajan i tih, te je gajio gorko gađenje prema svima osim prema samome sebi. Razlog življenja pronašao je u ubijanju svih onih koji su bili poslani da ube njega te u razaranju svakoga tko ga je ugrožavao. Njegova nesanica, rezultat je straha da će demon unutar njega pojesti njegovu osobnost ako zaspi, što je u njemu samo upotpunilo nestabilnost i želju za ubijanjem. S vremenom, Gaara- in otac će ga početi poštovati i misliti kako bi mogao biti od koristi, i obustavio je sve naredbe da ga se ubije, u nadi kako će postati djelotvorno oružje.
Gaara
Gaara- ino djetinjstvo je donekle bilo slično Naruto- vom, iako ponešto nesretnije budući da ga nitko nije smatrao prijateljem. Obojica su bili usamljeni i željeli da ih se voli, da se sviđaju i da ih se prizna kao pojedinca, oslobođenih svih predrasuda – oni su oni, a ne demoni koje su morali 'udomaćiti', tako su obojica dovedena u beznadan položaj. Naruto je otuda razvio zabludu da bi mu podvale i šale donijele pažnju koju je tražio, a Gaara je došao do zaključka da će, ako očuva i potvrdi svoje postojanje ubijanjem svakoga tko ga izazove, osigurati ekstremnu formu egzistencijalizma . U nedostatku tuđeg priznanja mogao je nadoknaditi poštovanje samo izoliranjem od svih drugih. A osim toga, Naruto je ima Iruka- u i Tim 7 koji su ga prihvaćali, dok Gaara nikada nije imao nikoga tko bi se posve povezao s njim te nije razumio koncept borenja za nekoga osim za sebe sve dok se nije suprotstavio Naruto- u.
Gaara
Kao domaćin Shukaku- a, Gaara ima sposobnost manipuliranja pijeskom. Uvijek nosi 'buču' na svojim leđima, napunjenu obilnom količinom pijeska pojačanog chakra- om i umočenu u krv onih koje je ubio. Iako može kontrolirati svaki pijesak, i može napraviti svoj klon od pijeska, njegov osobni pijesak je puno lakše kontrolirati jer je upotpunjen njegovom chakra- om. Drugi pijesak mu pruža veći napor jer mora koristiti više chakra- e da ga pokrene. Kada koristi svoj osobni pijesak napadi su mu daleko brži, snažniji i djelotvorniji.
Tijekom bitke, Gaara se rijetko miče, već napad ili se brani svojim pijeskom. Najčešće koristi Sabaku Kyuu ('Desert Coffin' - 'Pustinjski lijes'), nakon kojeg obično slijedi Sabaku Sousou ('Desert Funeral' - 'Pustinjski Pogreb') kojima hvata i ubija svog protivnika jedan od njegovih najjačih napada je Sabaku Taisou ('Mnogostruki Pustinjski Pogreb') kojim može ubiti cijeli vojsku, a za špijuniranje koristi Daisan ni Me ('The Third Eye' - 'Treće Oko')
Gaara
Njegova je glavna obrana Piješčani štit koji je vrlo jak, ali ga se može probiti s dovoljno snage i brzine. Svoj štit može pojačati vrlo složenim slojevima pijeska koji omota oko svog tijela. Iako Gaara- i daje krajnju obranu, uzima mu veliku količinu chakra- e i njegove životne snage. Umjesto da koristi tu obranu, može napraviti Suna no Muya, neprobojnu piješčanu kuglu kao alternativnu krajnju obranu, pružajući dovoljno jaku obranu koja zahtijeva manje chakra- e, ali ga zadržava na jednom mjestu, tj unutar kugle. Ova kugla može proizvesti šiljke kojima može oštetiti protivnika.
Gaara
U beznadnim situacijama, može preuzeti Shukaku- ov oblik što ga čini mnogo jačim. Budući da taj proces zahtjeva podosta vremena, obično se sakri unutar pješčane kugle dok to čini. Shukaku- ova osobnost postaje sve Gaaradominantnija tijekom transformacije, što Gaara- u čini ubojitijim nego inače. Kada je proces završen poprimi oblik Shukaku- a ljudske veličine, što mu omogućuje da se koristi proširenim fizičkim napadima. Prvenstveno se oslanja na brutalnu snagu ili na pješčanu imitaciju standardnog oružja, kao shurikena. Ovaj mu oblik dopušta korištenje nekoliko napada na bazi vjetra.
Gaara može stvoriti i pravu verziju Shukaku- a ako njegova ljudska veličina zakaže. On ostaje zakopan u kopiji Shukaku- a, siguran od ozljede no u nemogućnosti da se miče. Neobično je to što se ova verzija Shukaku- a može odmah stvoriti, iako je nekoliko puta veća od svojeg dvojnika ljudske veličine. Dok je u ovoj formi, može osloboditi duh Shukaku- a kroz svoju Tehniku Spavanja [Tanukineiri no Jutsu], što dopušta Shukaku- u da djeluje svojim punim potencijalom. Doduše, da bi to napravio, mora izroniti iz svoje kopije, što ga stavlja u ranjivu situaciju tijekom jutsu- a. Shukaku- ovo pješčano tijelo sa svojim dominantnim duhom pokazalo se izrazito moćnim, te su bile potrebne zajedničke snage Gamabunta- e i Naruto- a kako bi se približili Shukaku- u i probudili Gaara- u, i tako još jednom potisnuli Shukaku- ov duh.
Tijekom Chunin Ispita, demonstrirao je svoju krvoželjnost ubiši Amiegakure Genin- e ('Kišne Genin- e'), za koje je tvrdio da su ga gledali na pogrešan način. Gaara i njegov tim su završili drugi dio ispita za otprilike jedan sat, rušeći stari rekord za više od četiri sata, a k' tome Gaara nije zadobio niti jednu ogrebotinu, a to je podvig koji bi bio težak i iskusnoj ninja- i.
Gaara
U preliminarnim borbama, borio se protiv Rock Lee- a. Lee- jeva iznimna brzina i snaga bili su dovoljni da potpuno zaobiđu njegov Pješčani štit, tjerajući ga da se osloni na sekundarni Pješčani štit. Usprkos Lee- jevom golemom trudu, pijesak je Gaaru štitio i od njegovog 'Lotus- a'. Uspio je imobilizirati Gaara- u, ali to nije bilo dovoljno da ga spriječi u korištenju pijeska kako bi slomio njegovu ruku i nogu, kritično ga ozljeđujući. Gaara je pokuša ubiti Lee- a, ali Might Guy se umiješa prije nego je uspio u tom naumu.
U finalnim borbama Chuunin Ispita, igrao je glavnu ulogu u Orochimaru- ovoj invaziji na Konoha- u oslobađajući Shukaku- a u centru sela. Tijekom njegove borbe sa Sasuke Uchiha- om, ozlijedio ga je Sasuke- ov Chidori, te ga pritom onesposobio da odigra svoju ulogu u invaziji. Budući da više nije bio u stanju pridružiti se bitci, on, njegova sestra i brat pobjegli su iz sela, a invazija se nastavila bez njih.
Gaara
Gaara- u je slijedio Team 7, što ga je prisililo da započne buditi Shukaku- a. Prvo se borio sa Sasuke- om, ali on mu nije bio dostojan protivnik. Na kraju se suočio s Naruto- om, koji ga je, nakon iscrpne borbe, uspio pobijediti, mada je Gaara posve oslobodio Shukaku- a. Naruto ga je zbunjivao, jer nije mogao shvatiti zašto se tako očajnički bori za svoje prijatelje i zašto mu je njihova dobrobit toliko važna. No ipak je uspio shvatiti kako Naruto- va snaga dolazi upravo iz želja da zaštiti svoje dragocjene prijatelje. Gaara- u je naveliko promijenio taj susret s Naruto- m, te se čak, dok su odlazili, iskreno ispričao svojoj sestri i bratu što je njih istinski iznenadilo.
Gaara, njegov brat i sestra se kasnije pojavljuju kao saveznici nakon što ih Tsunade zamoli da pomognu timu kako bi vratili Sasuke Uchiha- u. Gaara je došao taman na vrijeme da spasi Rock Lee- a od Kimimaro- a Kaguya- e. Tu se već pojavljuje velika promjena u njegovu karakteru. Sad pokazuje brigu za Lee- a, te je ustvrdio kako puno duguje Konoha- i, budući da je Naruto promijenio njegov pogled na život.
Gaara
U borbi s Kimimaro- m pokazao je i novu paletu piješčanik vještina kao što je npr. Shukaku no Tate – ('Shield of Shukaku' - 'Shukaku- ov Štit'). Vješto se borio protiv okretnog Kimimaro- a, te je na njega zasuo cijeli niz piješčanih napada od već poznatog Sabaku Sousou ('Desert Funeral' - 'Pustinjski Pogreb'), pa do golemog pješčanog vala Ryuusa Bakuryuu ('Qiucksand in the Style of a Waterfall ' - 'Brzi Pijesak u Obličju Vodopada').
Uspijevao se neko vrijeme nositi s Kimimaro- vim kekkei genkai- jem, ali njegov mu je cursed seal omogućio da preživi svaki napad, a to je Gaara- u iznimno umaralo. Kimimaro je gotovo ubio Gaara- u, no pokleknuo je pod svojom bolesti i umro trenutak prije nego li ga je uspio ubiti. Kasnije je ustvrdio kako bi ga Kimimaro ubio da nije bio smrtno bolestan, te je komentirao njegov odnos prema Orochimaru- u tvrdeći kako nitko ne bi mogao pobijediti toliku odanost.
Gaara
Kasnije se u svom selu priključio programu treniranja mladih ninja- i. No nitko nije želio biti njegov učenik (radi njegova ranijeg statusa unutar Suna- e), osim jedne djevojke, Matsuri, koja se unatoč Gaara- inoj prošlosti odlučila za njegov trening, te je tako postala njegova prva učenica.
Gaara
Gaara- in kakrakter se u Shippuuden- u, zahvaljujući Naruto- vom utjecaju, podosta promijenio. Tako više nije neprijateljski reagirao u prisustvu drugih, ljubaznije se odnosio prema bratu i sestri, te je tuđe živote cijenio više nego svoj, a osobito mu je bila važna dobrobit Sunagakura- e, pogotovo nakon što je postao Peti Kazekage. Osobito se zbližio s bratom Kankurou- om te je s njime pričao o svojim problemima i snovima.
(i njegove su borbene vještine usavršene što se vidi u sukobu s Deidara- om.)
Bio je meta kriminalne organizacije Akatsuki koji traže sve Jinchuuriki- je (domaćine demona) kako bi iz njih izvukli demone koje će kasnije koristiti u vlastite svrhe. Tako je jedan od Akatsuki članova, Deidara, poslan kao bi ga uhvatio. To mu je i uspjelo, nakon iscrpne borbe i Gaara- onog istinskog truda da zaštiti selo. Ipak niti Deidara nije prošao bez posljedica, Gaara mu je otkinuo ruku. Nakon što su ga uhvatili Deidara i njegov partner Sasori su ga, bez svijesti, odveli u Akatsuki skrovište. Tu se upliće Team 7 koji je dao sve od sebe da spasio Gaara-u, ali pronašli su skrovište prekasno, iz Gaara- e su već izvukli Shukaku- a što je rezultiralo njegovom smrću.
Ipak, Chiyo ga je uskrsnula svojom tehnikom povratka života. Žrvovala se kako bi spasila njega, u nadi da će se tako iskupiti za činjenicu da je ona bila ta koja je zapečatila Shukaku- a u njega. Naruto ga je probudio iz smrti, a Gaara je bio istinski ganut kada je shvatio da je okružen svim članovima sela koji su bili zabrinuti za njega. Tako se napokon osjetio voljenim i posve prihvaćenim.
Prije nego li je Naruto napustio selo pokušao se oprostiti, ali je priznao da to nije nešto što mu najbolje ide. Tako je Gaara pijeskom vodio njegovu ruku kako bi se rukovali, što simbolizira njihovo novo prijateljstvo. A osim toga, ta scena pokazuje da je Gaara i bez Shukaku- a zadržao određenu kontrolu pijeska, samo što se još uvijek ne zna u kolikoj mjeri.
On mlati sve sto se pomeri Smile
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://naruto.englishboards.com
AVENGER

avatar

Broj poruka : 4
Reputation : 0
Datum upisa : 22.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Nesto o Gaari   Pon Dec 22, 2008 9:40 am

Gaara Of The Desert ::
Poznat je kao "Sabaku no Gaara" ili "Gaara of the Sand" , tj. "Gaara of the Desert" u engleskom prijevodu (Sabaku znači "pješčani vodopad", ali sabaku znači i "pustinja", stoga je najčešći prijevod "Gaara of the Desert" – 'Piješčani Gaara').
Gaara je sin Četvrtog Kazekage- a i mlađi brat Temari i Kankuro- a.
Zbog smanjenja fondova Sunagakure ("Village Hidden in the Sand" - 'Skriveno Selo Pijeska'), njegov je otac naredio Chiyo da zapečati jednorepog demona Shukaku- a u Gaara- u za vrijeme njegovog rođenja u nadi da će postati konačno oružje za spas njihova sela. No za to je bila potrebna žrtva, koja je postala Gaara- ina majka Karura. Prije nego što je umrla, Karura je proklela Sunagakure, u nadi da će njezin sin osvetiti njenu smrt.
Gaara
Gaara- u je trenirao njegov otac, ali ga je većinom odgajao njegov ujak, Yashamaru. Zbog moći Shukaku- a, seljani Sunagakure- a su ga mrzili i bojali ga se, videći samo čudovište zapečaćeno u njemu. Neko vrijeme, Yashamaru se činio kao jedina osoba koja se brinula za njega. Kada bi slučajno nekoga ozlijedio zbog podsvijesnih sposobnosti koje mu je podario Shukaku, Yashamaru je bio jedini koji je razumio da nije imao namjeru nikoga ozlijediti. No Gaara- in otac, naprotiv, nije ga promatrao na način na koji je Yashamaru to činio, nego je u njemu vidio neuspjeli ekperiment koji je sada postao prijetnja selu.
Gaara
Zbog opasnosti koju je Gaara predstavljao, njegov otac je počeo slati ljude da ga ubiju, premda su sva nastojanja bila bezuspješna, Kazekage je zamolio Yashamaru- a da ga ubije, što je on i pokušao. Gaara je zbog svojih sposobnosti lako pobijedio Yashamaru- a, ali to ga je rastužilo, jer dok je zadavao smrtonosni udarac nije bio svijestan kako napada svoga strica. Iako je pokušao shvatiti Yashamaru- ov napad kao naredbu Kazekage- a, on ga je ispravio, te mu je rekao kako je dobrovoljno prihvatio zadatak. Budući da ga nikada nije iskreno volio, Yashamaru se nadao kako će ako ga ubije osvetiti smrt svoje sestre, koja je Gaara- i dala ime po frazi 'pokolj koji se voli' (Ware wo ai suru shura), u znak svoje mržnje prema njemu. Na izmaku snaga i s posljednjim pokušajem da ubije svog nećaka, Yashamaru je detonirao velik broj eksplozivnih listića koji su mu prekrivali tijelo, te je pred samu smrt preklinjao Gaara- u da umre.
Gaara
No on je preživio eksploziju i izgubio jedinu osobu za koju je vjerovao da ga voli.
U početku je pokušavao biti dobar prema drugima, iako su ga se bojali, no Yashamaru- ova djela i riječi su ga promijenile. Shvativši da ga nitko ne voli, pomoću pijeska si je napravio kanji na čelu ('Ljubav') kao znak 'demon koji voli samo sebe'. Postao je bezosjećajan i tih, te je gajio gorko gađenje prema svima osim prema samome sebi. Razlog življenja pronašao je u ubijanju svih onih koji su bili poslani da ube njega te u razaranju svakoga tko ga je ugrožavao. Njegova nesanica, rezultat je straha da će demon unutar njega pojesti njegovu osobnost ako zaspi, što je u njemu samo upotpunilo nestabilnost i želju za ubijanjem. S vremenom, Gaara- in otac će ga početi poštovati i misliti kako bi mogao biti od koristi, i obustavio je sve naredbe da ga se ubije, u nadi kako će postati djelotvorno oružje.
Gaara
Gaara- ino djetinjstvo je donekle bilo slično Naruto- vom, iako ponešto nesretnije budući da ga nitko nije smatrao prijateljem. Obojica su bili usamljeni i željeli da ih se voli, da se sviđaju i da ih se prizna kao pojedinca, oslobođenih svih predrasuda – oni su oni, a ne demoni koje su morali 'udomaćiti', tako su obojica dovedena u beznadan položaj. Naruto je otuda razvio zabludu da bi mu podvale i šale donijele pažnju koju je tražio, a Gaara je došao do zaključka da će, ako očuva i potvrdi svoje postojanje ubijanjem svakoga tko ga izazove, osigurati ekstremnu formu egzistencijalizma . U nedostatku tuđeg priznanja mogao je nadoknaditi poštovanje samo izoliranjem od svih drugih. A osim toga, Naruto je ima Iruka- u i Tim 7 koji su ga prihvaćali, dok Gaara nikada nije imao nikoga tko bi se posve povezao s njim te nije razumio koncept borenja za nekoga osim za sebe sve dok se nije suprotstavio Naruto- u.
Gaara
Kao domaćin Shukaku- a, Gaara ima sposobnost manipuliranja pijeskom. Uvijek nosi 'buču' na svojim leđima, napunjenu obilnom količinom pijeska pojačanog chakra- om i umočenu u krv onih koje je ubio. Iako može kontrolirati svaki pijesak, i može napraviti svoj klon od pijeska, njegov osobni pijesak je puno lakše kontrolirati jer je upotpunjen njegovom chakra- om. Drugi pijesak mu pruža veći napor jer mora koristiti više chakra- e da ga pokrene. Kada koristi svoj osobni pijesak napadi su mu daleko brži, snažniji i djelotvorniji.
Tijekom bitke, Gaara se rijetko miče, već napad ili se brani svojim pijeskom. Najčešće koristi Sabaku Kyuu ('Desert Coffin' - 'Pustinjski lijes'), nakon kojeg obično slijedi Sabaku Sousou ('Desert Funeral' - 'Pustinjski Pogreb') kojima hvata i ubija svog protivnika jedan od njegovih najjačih napada je Sabaku Taisou ('Mnogostruki Pustinjski Pogreb') kojim može ubiti cijeli vojsku, a za špijuniranje koristi Daisan ni Me ('The Third Eye' - 'Treće Oko')
Gaara
Njegova je glavna obrana Piješčani štit koji je vrlo jak, ali ga se može probiti s dovoljno snage i brzine. Svoj štit može pojačati vrlo složenim slojevima pijeska koji omota oko svog tijela. Iako Gaara- i daje krajnju obranu, uzima mu veliku količinu chakra- e i njegove životne snage. Umjesto da koristi tu obranu, može napraviti Suna no Muya, neprobojnu piješčanu kuglu kao alternativnu krajnju obranu, pružajući dovoljno jaku obranu koja zahtijeva manje chakra- e, ali ga zadržava na jednom mjestu, tj unutar kugle. Ova kugla može proizvesti šiljke kojima može oštetiti protivnika.
Gaara
U beznadnim situacijama, može preuzeti Shukaku- ov oblik što ga čini mnogo jačim. Budući da taj proces zahtjeva podosta vremena, obično se sakri unutar pješčane kugle dok to čini. Shukaku- ova osobnost postaje sve Gaaradominantnija tijekom transformacije, što Gaara- u čini ubojitijim nego inače. Kada je proces završen poprimi oblik Shukaku- a ljudske veličine, što mu omogućuje da se koristi proširenim fizičkim napadima. Prvenstveno se oslanja na brutalnu snagu ili na pješčanu imitaciju standardnog oružja, kao shurikena. Ovaj mu oblik dopušta korištenje nekoliko napada na bazi vjetra.
Gaara može stvoriti i pravu verziju Shukaku- a ako njegova ljudska veličina zakaže. On ostaje zakopan u kopiji Shukaku- a, siguran od ozljede no u nemogućnosti da se miče. Neobično je to što se ova verzija Shukaku- a može odmah stvoriti, iako je nekoliko puta veća od svojeg dvojnika ljudske veličine. Dok je u ovoj formi, može osloboditi duh Shukaku- a kroz svoju Tehniku Spavanja [Tanukineiri no Jutsu], što dopušta Shukaku- u da djeluje svojim punim potencijalom. Doduše, da bi to napravio, mora izroniti iz svoje kopije, što ga stavlja u ranjivu situaciju tijekom jutsu- a. Shukaku- ovo pješčano tijelo sa svojim dominantnim duhom pokazalo se izrazito moćnim, te su bile potrebne zajedničke snage Gamabunta- e i Naruto- a kako bi se približili Shukaku- u i probudili Gaara- u, i tako još jednom potisnuli Shukaku- ov duh.
Tijekom Chunin Ispita, demonstrirao je svoju krvoželjnost ubiši Amiegakure Genin- e ('Kišne Genin- e'), za koje je tvrdio da su ga gledali na pogrešan način. Gaara i njegov tim su završili drugi dio ispita za otprilike jedan sat, rušeći stari rekord za više od četiri sata, a k' tome Gaara nije zadobio niti jednu ogrebotinu, a to je podvig koji bi bio težak i iskusnoj ninja- i.
Gaara
U preliminarnim borbama, borio se protiv Rock Lee- a. Lee- jeva iznimna brzina i snaga bili su dovoljni da potpuno zaobiđu njegov Pješčani štit, tjerajući ga da se osloni na sekundarni Pješčani štit. Usprkos Lee- jevom golemom trudu, pijesak je Gaaru štitio i od njegovog 'Lotus- a'. Uspio je imobilizirati Gaara- u, ali to nije bilo dovoljno da ga spriječi u korištenju pijeska kako bi slomio njegovu ruku i nogu, kritično ga ozljeđujući. Gaara je pokuša ubiti Lee- a, ali Might Guy se umiješa prije nego je uspio u tom naumu.
U finalnim borbama Chuunin Ispita, igrao je glavnu ulogu u Orochimaru- ovoj invaziji na Konoha- u oslobađajući Shukaku- a u centru sela. Tijekom njegove borbe sa Sasuke Uchiha- om, ozlijedio ga je Sasuke- ov Chidori, te ga pritom onesposobio da odigra svoju ulogu u invaziji. Budući da više nije bio u stanju pridružiti se bitci, on, njegova sestra i brat pobjegli su iz sela, a invazija se nastavila bez njih.
Gaara
Gaara- u je slijedio Team 7, što ga je prisililo da započne buditi Shukaku- a. Prvo se borio sa Sasuke- om, ali on mu nije bio dostojan protivnik. Na kraju se suočio s Naruto- om, koji ga je, nakon iscrpne borbe, uspio pobijediti, mada je Gaara posve oslobodio Shukaku- a. Naruto ga je zbunjivao, jer nije mogao shvatiti zašto se tako očajnički bori za svoje prijatelje i zašto mu je njihova dobrobit toliko važna. No ipak je uspio shvatiti kako Naruto- va snaga dolazi upravo iz želja da zaštiti svoje dragocjene prijatelje. Gaara- u je naveliko promijenio taj susret s Naruto- m, te se čak, dok su odlazili, iskreno ispričao svojoj sestri i bratu što je njih istinski iznenadilo.
Gaara, njegov brat i sestra se kasnije pojavljuju kao saveznici nakon što ih Tsunade zamoli da pomognu timu kako bi vratili Sasuke Uchiha- u. Gaara je došao taman na vrijeme da spasi Rock Lee- a od Kimimaro- a Kaguya- e. Tu se već pojavljuje velika promjena u njegovu karakteru. Sad pokazuje brigu za Lee- a, te je ustvrdio kako puno duguje Konoha- i, budući da je Naruto promijenio njegov pogled na život.
Gaara
U borbi s Kimimaro- m pokazao je i novu paletu piješčanik vještina kao što je npr. Shukaku no Tate – ('Shield of Shukaku' - 'Shukaku- ov Štit'). Vješto se borio protiv okretnog Kimimaro- a, te je na njega zasuo cijeli niz piješčanih napada od već poznatog Sabaku Sousou ('Desert Funeral' - 'Pustinjski Pogreb'), pa do golemog pješčanog vala Ryuusa Bakuryuu ('Qiucksand in the Style of a Waterfall ' - 'Brzi Pijesak u Obličju Vodopada').
Uspijevao se neko vrijeme nositi s Kimimaro- vim kekkei genkai- jem, ali njegov mu je cursed seal omogućio da preživi svaki napad, a to je Gaara- u iznimno umaralo. Kimimaro je gotovo ubio Gaara- u, no pokleknuo je pod svojom bolesti i umro trenutak prije nego li ga je uspio ubiti. Kasnije je ustvrdio kako bi ga Kimimaro ubio da nije bio smrtno bolestan, te je komentirao njegov odnos prema Orochimaru- u tvrdeći kako nitko ne bi mogao pobijediti toliku odanost.
Gaara
Kasnije se u svom selu priključio programu treniranja mladih ninja- i. No nitko nije želio biti njegov učenik (radi njegova ranijeg statusa unutar Suna- e), osim jedne djevojke, Matsuri, koja se unatoč Gaara- inoj prošlosti odlučila za njegov trening, te je tako postala njegova prva učenica.
Gaara
Gaara- in kakrakter se u Shippuuden- u, zahvaljujući Naruto- vom utjecaju, podosta promijenio. Tako više nije neprijateljski reagirao u prisustvu drugih, ljubaznije se odnosio prema bratu i sestri, te je tuđe živote cijenio više nego svoj, a osobito mu je bila važna dobrobit Sunagakura- e, pogotovo nakon što je postao Peti Kazekage. Osobito se zbližio s bratom Kankurou- om te je s njime pričao o svojim problemima i snovima.
(i njegove su borbene vještine usavršene što se vidi u sukobu s Deidara- om.)
Bio je meta kriminalne organizacije Akatsuki koji traže sve Jinchuuriki- je (domaćine demona) kako bi iz njih izvukli demone koje će kasnije koristiti u vlastite svrhe. Tako je jedan od Akatsuki članova, Deidara, poslan kao bi ga uhvatio. To mu je i uspjelo, nakon iscrpne borbe i Gaara- onog istinskog truda da zaštiti selo. Ipak niti Deidara nije prošao bez posljedica, Gaara mu je otkinuo ruku. Nakon što su ga uhvatili Deidara i njegov partner Sasori su ga, bez svijesti, odveli u Akatsuki skrovište. Tu se upliće Team 7 koji je dao sve od sebe da spasio Gaara-u, ali pronašli su skrovište prekasno, iz Gaara- e su već izvukli Shukaku- a što je rezultiralo njegovom smrću.
Ipak, Chiyo ga je uskrsnula svojom tehnikom povratka života. Žrvovala se kako bi spasila njega, u nadi da će se tako iskupiti za činjenicu da je ona bila ta koja je zapečatila Shukaku- a u njega. Naruto ga je probudio iz smrti, a Gaara je bio istinski ganut kada je shvatio da je okružen svim članovima sela koji su bili zabrinuti za njega. Tako se napokon osjetio voljenim i posve prihvaćenim.
Prije nego li je Naruto napustio selo pokušao se oprostiti, ali je priznao da to nije nešto što mu najbolje ide. Tako je Gaara pijeskom vodio njegovu ruku kako bi se rukovali, što simbolizira njihovo novo prijateljstvo. A osim toga, ta scena pokazuje da je Gaara i bez Shukaku- a zadržao određenu kontrolu pijeska, samo što se još uvijek ne zna u kolikoj mjeri.
moj omiljeni lik......... ili bar jedan od njih
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
SabakuNoTemari

avatar

Broj poruka : 54
Godina : 22
Lokacija : Selo Peska
Reputation : 1
Datum upisa : 21.07.2009

PočaljiNaslov: Re: Nesto o Gaari   Sre Jul 22, 2009 12:08 pm

AVENGER ::
Gaara Of The Desert ::
Poznat je kao "Sabaku no Gaara" ili "Gaara of the Sand" , tj. "Gaara of the Desert" u engleskom prijevodu (Sabaku znači "pješčani vodopad", ali sabaku znači i "pustinja", stoga je najčešći prijevod "Gaara of the Desert" – 'Piješčani Gaara').
Gaara je sin Četvrtog Kazekage- a i mlađi brat Temari i Kankuro- a.
Zbog smanjenja fondova Sunagakure ("Village Hidden in the Sand" - 'Skriveno Selo Pijeska'), njegov je otac naredio Chiyo da zapečati jednorepog demona Shukaku- a u Gaara- u za vrijeme njegovog rođenja u nadi da će postati konačno oružje za spas njihova sela. No za to je bila potrebna žrtva, koja je postala Gaara- ina majka Karura. Prije nego što je umrla, Karura je proklela Sunagakure, u nadi da će njezin sin osvetiti njenu smrt.
Gaara
Gaara- u je trenirao njegov otac, ali ga je većinom odgajao njegov ujak, Yashamaru. Zbog moći Shukaku- a, seljani Sunagakure- a su ga mrzili i bojali ga se, videći samo čudovište zapečaćeno u njemu. Neko vrijeme, Yashamaru se činio kao jedina osoba koja se brinula za njega. Kada bi slučajno nekoga ozlijedio zbog podsvijesnih sposobnosti koje mu je podario Shukaku, Yashamaru je bio jedini koji je razumio da nije imao namjeru nikoga ozlijediti. No Gaara- in otac, naprotiv, nije ga promatrao na način na koji je Yashamaru to činio, nego je u njemu vidio neuspjeli ekperiment koji je sada postao prijetnja selu.
Gaara
Zbog opasnosti koju je Gaara predstavljao, njegov otac je počeo slati ljude da ga ubiju, premda su sva nastojanja bila bezuspješna, Kazekage je zamolio Yashamaru- a da ga ubije, što je on i pokušao. Gaara je zbog svojih sposobnosti lako pobijedio Yashamaru- a, ali to ga je rastužilo, jer dok je zadavao smrtonosni udarac nije bio svijestan kako napada svoga strica. Iako je pokušao shvatiti Yashamaru- ov napad kao naredbu Kazekage- a, on ga je ispravio, te mu je rekao kako je dobrovoljno prihvatio zadatak. Budući da ga nikada nije iskreno volio, Yashamaru se nadao kako će ako ga ubije osvetiti smrt svoje sestre, koja je Gaara- i dala ime po frazi 'pokolj koji se voli' (Ware wo ai suru shura), u znak svoje mržnje prema njemu. Na izmaku snaga i s posljednjim pokušajem da ubije svog nećaka, Yashamaru je detonirao velik broj eksplozivnih listića koji su mu prekrivali tijelo, te je pred samu smrt preklinjao Gaara- u da umre.
Gaara
No on je preživio eksploziju i izgubio jedinu osobu za koju je vjerovao da ga voli.
U početku je pokušavao biti dobar prema drugima, iako su ga se bojali, no Yashamaru- ova djela i riječi su ga promijenile. Shvativši da ga nitko ne voli, pomoću pijeska si je napravio kanji na čelu ('Ljubav') kao znak 'demon koji voli samo sebe'. Postao je bezosjećajan i tih, te je gajio gorko gađenje prema svima osim prema samome sebi. Razlog življenja pronašao je u ubijanju svih onih koji su bili poslani da ube njega te u razaranju svakoga tko ga je ugrožavao. Njegova nesanica, rezultat je straha da će demon unutar njega pojesti njegovu osobnost ako zaspi, što je u njemu samo upotpunilo nestabilnost i želju za ubijanjem. S vremenom, Gaara- in otac će ga početi poštovati i misliti kako bi mogao biti od koristi, i obustavio je sve naredbe da ga se ubije, u nadi kako će postati djelotvorno oružje.
Gaara
Gaara- ino djetinjstvo je donekle bilo slično Naruto- vom, iako ponešto nesretnije budući da ga nitko nije smatrao prijateljem. Obojica su bili usamljeni i željeli da ih se voli, da se sviđaju i da ih se prizna kao pojedinca, oslobođenih svih predrasuda – oni su oni, a ne demoni koje su morali 'udomaćiti', tako su obojica dovedena u beznadan položaj. Naruto je otuda razvio zabludu da bi mu podvale i šale donijele pažnju koju je tražio, a Gaara je došao do zaključka da će, ako očuva i potvrdi svoje postojanje ubijanjem svakoga tko ga izazove, osigurati ekstremnu formu egzistencijalizma . U nedostatku tuđeg priznanja mogao je nadoknaditi poštovanje samo izoliranjem od svih drugih. A osim toga, Naruto je ima Iruka- u i Tim 7 koji su ga prihvaćali, dok Gaara nikada nije imao nikoga tko bi se posve povezao s njim te nije razumio koncept borenja za nekoga osim za sebe sve dok se nije suprotstavio Naruto- u.
Gaara
Kao domaćin Shukaku- a, Gaara ima sposobnost manipuliranja pijeskom. Uvijek nosi 'buču' na svojim leđima, napunjenu obilnom količinom pijeska pojačanog chakra- om i umočenu u krv onih koje je ubio. Iako može kontrolirati svaki pijesak, i može napraviti svoj klon od pijeska, njegov osobni pijesak je puno lakše kontrolirati jer je upotpunjen njegovom chakra- om. Drugi pijesak mu pruža veći napor jer mora koristiti više chakra- e da ga pokrene. Kada koristi svoj osobni pijesak napadi su mu daleko brži, snažniji i djelotvorniji.
Tijekom bitke, Gaara se rijetko miče, već napad ili se brani svojim pijeskom. Najčešće koristi Sabaku Kyuu ('Desert Coffin' - 'Pustinjski lijes'), nakon kojeg obično slijedi Sabaku Sousou ('Desert Funeral' - 'Pustinjski Pogreb') kojima hvata i ubija svog protivnika jedan od njegovih najjačih napada je Sabaku Taisou ('Mnogostruki Pustinjski Pogreb') kojim može ubiti cijeli vojsku, a za špijuniranje koristi Daisan ni Me ('The Third Eye' - 'Treće Oko')
Gaara
Njegova je glavna obrana Piješčani štit koji je vrlo jak, ali ga se može probiti s dovoljno snage i brzine. Svoj štit može pojačati vrlo složenim slojevima pijeska koji omota oko svog tijela. Iako Gaara- i daje krajnju obranu, uzima mu veliku količinu chakra- e i njegove životne snage. Umjesto da koristi tu obranu, može napraviti Suna no Muya, neprobojnu piješčanu kuglu kao alternativnu krajnju obranu, pružajući dovoljno jaku obranu koja zahtijeva manje chakra- e, ali ga zadržava na jednom mjestu, tj unutar kugle. Ova kugla može proizvesti šiljke kojima može oštetiti protivnika.
Gaara
U beznadnim situacijama, može preuzeti Shukaku- ov oblik što ga čini mnogo jačim. Budući da taj proces zahtjeva podosta vremena, obično se sakri unutar pješčane kugle dok to čini. Shukaku- ova osobnost postaje sve Gaaradominantnija tijekom transformacije, što Gaara- u čini ubojitijim nego inače. Kada je proces završen poprimi oblik Shukaku- a ljudske veličine, što mu omogućuje da se koristi proširenim fizičkim napadima. Prvenstveno se oslanja na brutalnu snagu ili na pješčanu imitaciju standardnog oružja, kao shurikena. Ovaj mu oblik dopušta korištenje nekoliko napada na bazi vjetra.
Gaara može stvoriti i pravu verziju Shukaku- a ako njegova ljudska veličina zakaže. On ostaje zakopan u kopiji Shukaku- a, siguran od ozljede no u nemogućnosti da se miče. Neobično je to što se ova verzija Shukaku- a može odmah stvoriti, iako je nekoliko puta veća od svojeg dvojnika ljudske veličine. Dok je u ovoj formi, može osloboditi duh Shukaku- a kroz svoju Tehniku Spavanja [Tanukineiri no Jutsu], što dopušta Shukaku- u da djeluje svojim punim potencijalom. Doduše, da bi to napravio, mora izroniti iz svoje kopije, što ga stavlja u ranjivu situaciju tijekom jutsu- a. Shukaku- ovo pješčano tijelo sa svojim dominantnim duhom pokazalo se izrazito moćnim, te su bile potrebne zajedničke snage Gamabunta- e i Naruto- a kako bi se približili Shukaku- u i probudili Gaara- u, i tako još jednom potisnuli Shukaku- ov duh.
Tijekom Chunin Ispita, demonstrirao je svoju krvoželjnost ubiši Amiegakure Genin- e ('Kišne Genin- e'), za koje je tvrdio da su ga gledali na pogrešan način. Gaara i njegov tim su završili drugi dio ispita za otprilike jedan sat, rušeći stari rekord za više od četiri sata, a k' tome Gaara nije zadobio niti jednu ogrebotinu, a to je podvig koji bi bio težak i iskusnoj ninja- i.
Gaara
U preliminarnim borbama, borio se protiv Rock Lee- a. Lee- jeva iznimna brzina i snaga bili su dovoljni da potpuno zaobiđu njegov Pješčani štit, tjerajući ga da se osloni na sekundarni Pješčani štit. Usprkos Lee- jevom golemom trudu, pijesak je Gaaru štitio i od njegovog 'Lotus- a'. Uspio je imobilizirati Gaara- u, ali to nije bilo dovoljno da ga spriječi u korištenju pijeska kako bi slomio njegovu ruku i nogu, kritično ga ozljeđujući. Gaara je pokuša ubiti Lee- a, ali Might Guy se umiješa prije nego je uspio u tom naumu.
U finalnim borbama Chuunin Ispita, igrao je glavnu ulogu u Orochimaru- ovoj invaziji na Konoha- u oslobađajući Shukaku- a u centru sela. Tijekom njegove borbe sa Sasuke Uchiha- om, ozlijedio ga je Sasuke- ov Chidori, te ga pritom onesposobio da odigra svoju ulogu u invaziji. Budući da više nije bio u stanju pridružiti se bitci, on, njegova sestra i brat pobjegli su iz sela, a invazija se nastavila bez njih.
Gaara
Gaara- u je slijedio Team 7, što ga je prisililo da započne buditi Shukaku- a. Prvo se borio sa Sasuke- om, ali on mu nije bio dostojan protivnik. Na kraju se suočio s Naruto- om, koji ga je, nakon iscrpne borbe, uspio pobijediti, mada je Gaara posve oslobodio Shukaku- a. Naruto ga je zbunjivao, jer nije mogao shvatiti zašto se tako očajnički bori za svoje prijatelje i zašto mu je njihova dobrobit toliko važna. No ipak je uspio shvatiti kako Naruto- va snaga dolazi upravo iz želja da zaštiti svoje dragocjene prijatelje. Gaara- u je naveliko promijenio taj susret s Naruto- m, te se čak, dok su odlazili, iskreno ispričao svojoj sestri i bratu što je njih istinski iznenadilo.
Gaara, njegov brat i sestra se kasnije pojavljuju kao saveznici nakon što ih Tsunade zamoli da pomognu timu kako bi vratili Sasuke Uchiha- u. Gaara je došao taman na vrijeme da spasi Rock Lee- a od Kimimaro- a Kaguya- e. Tu se već pojavljuje velika promjena u njegovu karakteru. Sad pokazuje brigu za Lee- a, te je ustvrdio kako puno duguje Konoha- i, budući da je Naruto promijenio njegov pogled na život.
Gaara
U borbi s Kimimaro- m pokazao je i novu paletu piješčanik vještina kao što je npr. Shukaku no Tate – ('Shield of Shukaku' - 'Shukaku- ov Štit'). Vješto se borio protiv okretnog Kimimaro- a, te je na njega zasuo cijeli niz piješčanih napada od već poznatog Sabaku Sousou ('Desert Funeral' - 'Pustinjski Pogreb'), pa do golemog pješčanog vala Ryuusa Bakuryuu ('Qiucksand in the Style of a Waterfall ' - 'Brzi Pijesak u Obličju Vodopada').
Uspijevao se neko vrijeme nositi s Kimimaro- vim kekkei genkai- jem, ali njegov mu je cursed seal omogućio da preživi svaki napad, a to je Gaara- u iznimno umaralo. Kimimaro je gotovo ubio Gaara- u, no pokleknuo je pod svojom bolesti i umro trenutak prije nego li ga je uspio ubiti. Kasnije je ustvrdio kako bi ga Kimimaro ubio da nije bio smrtno bolestan, te je komentirao njegov odnos prema Orochimaru- u tvrdeći kako nitko ne bi mogao pobijediti toliku odanost.
Gaara
Kasnije se u svom selu priključio programu treniranja mladih ninja- i. No nitko nije želio biti njegov učenik (radi njegova ranijeg statusa unutar Suna- e), osim jedne djevojke, Matsuri, koja se unatoč Gaara- inoj prošlosti odlučila za njegov trening, te je tako postala njegova prva učenica.
Gaara
Gaara- in kakrakter se u Shippuuden- u, zahvaljujući Naruto- vom utjecaju, podosta promijenio. Tako više nije neprijateljski reagirao u prisustvu drugih, ljubaznije se odnosio prema bratu i sestri, te je tuđe živote cijenio više nego svoj, a osobito mu je bila važna dobrobit Sunagakura- e, pogotovo nakon što je postao Peti Kazekage. Osobito se zbližio s bratom Kankurou- om te je s njime pričao o svojim problemima i snovima.
(i njegove su borbene vještine usavršene što se vidi u sukobu s Deidara- om.)
Bio je meta kriminalne organizacije Akatsuki koji traže sve Jinchuuriki- je (domaćine demona) kako bi iz njih izvukli demone koje će kasnije koristiti u vlastite svrhe. Tako je jedan od Akatsuki članova, Deidara, poslan kao bi ga uhvatio. To mu je i uspjelo, nakon iscrpne borbe i Gaara- onog istinskog truda da zaštiti selo. Ipak niti Deidara nije prošao bez posljedica, Gaara mu je otkinuo ruku. Nakon što su ga uhvatili Deidara i njegov partner Sasori su ga, bez svijesti, odveli u Akatsuki skrovište. Tu se upliće Team 7 koji je dao sve od sebe da spasio Gaara-u, ali pronašli su skrovište prekasno, iz Gaara- e su već izvukli Shukaku- a što je rezultiralo njegovom smrću.
Ipak, Chiyo ga je uskrsnula svojom tehnikom povratka života. Žrvovala se kako bi spasila njega, u nadi da će se tako iskupiti za činjenicu da je ona bila ta koja je zapečatila Shukaku- a u njega. Naruto ga je probudio iz smrti, a Gaara je bio istinski ganut kada je shvatio da je okružen svim članovima sela koji su bili zabrinuti za njega. Tako se napokon osjetio voljenim i posve prihvaćenim.
Prije nego li je Naruto napustio selo pokušao se oprostiti, ali je priznao da to nije nešto što mu najbolje ide. Tako je Gaara pijeskom vodio njegovu ruku kako bi se rukovali, što simbolizira njihovo novo prijateljstvo. A osim toga, ta scena pokazuje da je Gaara i bez Shukaku- a zadržao određenu kontrolu pijeska, samo što se još uvijek ne zna u kolikoj mjeri.
moj omiljeni lik......... ili bar jedan od njih
Jedan od mojih omiljenih likova,tachnije moji omiljeni likovi st Temari i Gaara!
Choveche Gaara uopshte nema obrve,uvrnuto skroz!!!
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
milenahoshemaru

avatar

Broj poruka : 2
Reputation : 1
Datum upisa : 08.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Nesto o Gaari   Čet Dec 08, 2011 12:28 pm

Gle stvarno nisam to primetila xDD
Takodje jedan od mojih omiljenih likova Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: Nesto o Gaari   

Nazad na vrh Ići dole
 
Nesto o Gaari
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
NARUTO :: SAND SIBLINGS :: Gaara-
Skoči na: